Rechill met Akwasi

Kinderen zijn tegenwoordig druk, druk, druk: hun best doen op school, sporten, muziekles, het bijhouden van social media, noem maar op. Regelmatig ontstressen en het hoofd leegmaken is daarom belangrijk. In het succesvolle programma ReChill, bekend van Schooltv.nl, laat rapper en acteur Akwasi kinderen op zijn eigen komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren en ontspannen: ReChillen. Hierdoor krijgen ze beter grip op stress en hun emoties. Dit meldt Omroep NTR.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen door te mediteren meer zelfvertrouwen krijgen, hun concentratievermogen en creativiteit erop vooruit gaan, hun lichamelijke gezondheid verbetert en de kans op stress en angst afneemt. 
 
Na het succes van ReChill op Schooltv.nl eerder dit jaar, worden er nu 24 tv-afleveringen gemaakt voor NPO Zapp. Met ReChill krijgen kinderen tools om te mediteren en ontspannen op hun manier, wanneer zij dat zelf willen. Het programma bestaat uit 24 doe-het-zelf sessies van ongeveer zeven minuten waarin Akwasi op zijn eigen creatieve manier de kijker trakteert op een portie ReChill. In elke aflevering wordt een herkenbare situatie behandeld waar iedereen mee te maken heeft. 
 
Welke oefeningen kun je bijvoorbeeld het beste doen als je niet kunt slapen? Wat doe je als je boos, verdrietig of jaloers bent? Of als je sorry moet zeggen? De oefeningen worden afgewisseld met grappige mantra’s, persoonlijke testimonials van kinderen, en leuke animaties met een wetenschappelijke introductie op de thema’s. De sessies vragen geen voorbereiding, zodat iedereen meteen mee kan doen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids