Logo_technasium_top_award

Het team van Markland College Oudenbosch heeft het meest innovatieve idee voor tijdwinst bij woningbrand. Met hun 'nevelcv' werden het team van de drie scholieren de favoriet van de jury. 

In de finale van de Technasium Top Award maakten de teams van verschillende middelbare scholen uit het hele land het de jury flink lastig. De uitdaging was om een slimme en innovatieve oplossing te bedenken om slachtoffers van een woningbrand meer tijd te geven het huis te ontvluchten. Zo passeerden een armband die waarschuwt en wakker maakt bij brand, een safety mask, en een blusapparaat met bluetooth de revue. 
 
De nevel-cv van Melissa Gerritsen, Bas Hagenaars en Floor Machielse werd uiteindelijk door de jury als beste idee uitgeroepen, mede omdat het systeem in elk huis toepasbaar is. 
De publieksprijs ging naar het team van het Eckartcollege in Eindhoven. 
 
Voorzitter van de Raad van Brandweercommandanten Nederland was onder de indruk van alle ideeen. 'Bijzonder indrukwekkend,' zo vond Stephan Wevers. Bij het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem maakten de teams een werkend prototype van hun idee, begeleid door oud-deelnemers van de VakkanjerWedstrijden. 
 
© Nationale Onderwijsgids