Leerlingen Technasium gaan langs verschillende bedrijven in Dutch TechZone

Bedrijven in de maakindustrie in de Dutch TechZone openen hun deuren voor de leerlingen van het Technasium. Op 3 november stapten 50 technasiumleerlingen van De Nieuwe Veste Coevorden in de bus voor een tour langs de bedrijven Freudenberg, Verwater, Vepa en het Techlab van het Drenthe College in Emmen. Leerlingen van het Technasium CSG Dingstede en Roelof van Echten College gaan on tour in Hoogeveen en Hardenberg. Dat meldt het Technasium. 

De scholieren op het Technasium werken in het vak Onderzoek & Ontwerpen aan actuele bètatechnische vraagstukken voor echte opdrachtgevers. Alleen komen ze maar weinig bij bedrijven binnen. Daarom organiseert Dutch TechZone de bedrijventour Technasium on tour. Zo maken ze kennis met de toepassingen van techniek en met de technische bedrijven in hun eigen regio. De bedrijven verwelkomen deze toekomstige medewerkers graag. Ze hopen de derdejaars havo- en vwo-leerlingen te inspireren om te kiezen voor een studie en loopbaan in de techniek. 

Bedrijventour 

Op 23 november gaan de technasiumleerlingen van CSG Dingstede in Meppel op hun bedrijventour naar Hoogeveen. Ze bezoeken daar Betech, het GTC van Fokker en IG Design Group. De derdejaars leerlingen van Roelof van Echten College in Hoogeveen besluiten Technasium on tour op 8 december met een bezoek aan Masévon Technology en Drabo Hardenberg B.V. in Hardenberg.

Door: Nationale Onderwijsgids