Taart voor Studiekring en Melanchton De Blesewic

Huiswerkinstituut Studiekring heeft de deuren van haar 100ste vestiging geopend en is daarmee het eerste Nederlandse Huiswerkinstituut met deze omvang. De nieuwe vestiging werd geopend in middelbare school Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk. 

De groei van Studiekring is te danken aan meerdere factoren, aldus oprichter van Studiekring Ivo Richaers: “(..) Dit was ons nooit gelukt zonder onze focus op kwaliteit. Eigenlijk zien we sinds een paar jaar pas grotere ontwikkelingen in de markt. Voor het eerst is er een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor onze diensten. We merken tegelijk dat de aandacht voor onze diensten verandert en dat scholen gelukkig steeds meer betrokken raken bij onze begeleiding. Het aanbieden van gratis workshops voor ouders hoe ze zelf beter kunnen helpen met het huiswerk heeft de afgelopen jaren het begrip ook doen toenemen. Tot slot zien we de wereld van studiebegeleiding ook gespiegeld in een aantal online initiatieven. We verwachten uiteindelijk dat de combinatie van goede software en goede begeleiders het verschil zal blijven maken. (..)”

Ook middelbare school Melanchton De Blesewic is blij met de komst van Studiekring. Adjunct-directeur Marianne de Bie: "Wij verwachten dat Studiekring in een behoefte voorziet en in staat is leerlingen studievaardigheden aan te reiken en daardoor mede hun zelfvertrouwen te laten groeien.” 

Stichting Talent-Plan
Naast de reguliere huiswerkbegeleiding en vakspecifieke bijles voor leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs, ondersteunt Studiekring de stichting Talent-Plan Op deze manier moet ook begeleiding voor leerlingen mogelijk gemaakt worden, waarvan de ouders de reguliere factuur van Studiekring niet kunnen betalen. 

© Nationale Onderwijsgids