Normal_lezen
Huiswerk krijgt een week lang extra aandacht bij Studiekring. In de week van 10 tot en met 14 maart zijn er landelijk op 100 locaties activiteiten rond het thema huiswerk voor leerlingen, ouders en mentoren.
 

Waarom een huiswerkweek?
Leerlingen die vanaf maart hun manier van leren aanpassen, kunnen onvoldoendes nog veranderen in voldoendes. Een goede planning van de rest van het schooljaar is daarbij cruciaal. Om deze reden zijn alle activiteiten gericht op het leren plannen; in kaart brengen wat er nog moet gebeuren om het schooljaar succesvol af te sluiten, samen heldere doelen stellen én het naleven van de gemaakte planning. 

Activiteiten 
Er zijn diverse workshops voor leerlingen en ouders, onder andere de workshop “Plan je Eindsprint” voor leerlingen en de “Overgang basisschool naar voortgezet onderwijs” voor ouders. Leerlingen die huiswerkbegeleiding een keer willen uitproberen, kunnen gratis een middag meelopen. Met de begeleider maken ze een planning voor het maak- en leerwerk dat ze op dat moment hebben en ze krijgen achteraf een verslag met tips toegemaild. Mentoren krijgen een gratis mentorles aangeboden over het stellen van doelen.
 
Meedoen aan De Nationale Huiswerkweek als ouder, leerling of mentor? Kijk op www.studiekring.nl/huiswerkweek.