Normal_vo__docent__voortgezet_onderwijs__uitleg__helpen__onderwijzer

Steeds meer scholieren volgen in aanloop naar hun eindexamens speciale examentrainingen bij externe bureaus. In de afgelopen vijf jaar is het aantal trainingen verdubbeld. Deskundigen zetten vraagtekens bij de trend. In het radio-programma Kwesties op NPO RAdio 1 aanstaande zondag aandacht voor dit onderwerp. Dit meldt NTR.

In het programma leidt Marianne van den Anker (politica en journaliste) in een bibliotheek in Den Bosch een debat over nut en noodzaak van examentraining voor middelbare scholieren. Deelnemers aan het debat zijn ​Boudewijn Dekker, eigenaar bijlesnetwerk en docent Ton van Haperen.

Kwesties is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral direct betrokkenen komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker trekken elke zondagavond naar locaties die relevant zijn voor kwesties rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

De uitzending is zondag 14 mei om 20.00 uur op NPO Radio 1. Discussieer meer op Twitter via @kwesties_ntr en gebruik de hashtag #kwesties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids