Normal_gamen

UTRECHT - Gamen heeft niet alleen maar mogelijke nadelige gevolgen, zoals sociale isolatie en verslaving. Het kan ook goed zijn voor de motorische ontwikkeling, het spoedig leren van taal en de sociale ontplooiing van bijvoorbeeld jongeren. Tijdens de gameconferentie 'Gamen: fun of funest?' laten experts hun licht schijnen over de waarde van gamen.

De gameconferentie wordt georganiseerd door Universiteit Twente en Brijder Jeugd. Van 08.30 tot 16.30 uur zijn deelnemers aan de conferentie welkom in DeFabrique in Utrecht. Doel van deze conferentie is om nieuwe inzichten uit de wetenschap, de industrie en de preventie/behandelpraktijk bij elkaar te brengen. Dit aan de hand van plenaire sessies, workshops en discussies.

De directe aanleiding van deze conferentie is het promotieonderzoek van Maria Haagsma (Universiteit Twente) naar problematisch gamegedrag onder jongeren en de ontwikkeling van een preventiemodule in samenwerking met Brijder Jeugd. Daarnaast is er vanuit andere organisaties en disciplines veel aandacht voor het fenomeen gamen en volgen nieuwe ontwikkelingen, ook om gamen positief in te zetten, zich in rap tempo op.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres