Normal_zee_water_strand_arend_jan_8401

ZIERIKZEE - Vanaf vrijdag 15 juni 2012 zijn de winnende maquettes die de eersteklassers van het Technasium van Pontes Pieter Zeeman maakten te bezichtigen in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland. Van de vijf klassen die meededen aan het onderwijsproject ‘Krimpprovincie’, worden de beste drie oplossingen per klas in maquettevorm tentoongesteld.

“Leerlingen kwamen met erg goede oplossingen om de wateroverlast in Poortambacht aan te pakken en de wijk aantrekkelijk te houden voor inwoners nu er een terugloop is in het inwoneraantal”, vertelt begeleidend docente Hanneke Zuidgeest. “De winnende oplossing die onze leerlingen in Goes presenteerden, hield in dat het water opgevangen werd en vervolgens werd getransporteerd naar landbouwbedrijven. Een slim idee, want landbouwbedrijven op Schouwen-Duiveland hebben graag zoet water.”

Eind januari 2012 ging het onderwijsproject ‘Krimpprovincie’ van start. In opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland en in samenwerking met de IVN onderzochten vijf brugklassen van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee voor de nieuwe Technasiummodule mogelijkheden om de Zierikzeese wijk Poortambacht toekomstbestendig te maken.
 
 
© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres