Normal_webinar_boeken-voorleestips_baby_dreumes-2021-fb-insta

Welke stoffen- en kartonboekjes zijn geschikt voor je baby? Welke aanwijs- en woordenschatboeken zijn leuk om voor te lezen aan je dreumes? Tijdens het BoekStart-webinar laat voorleesexpert Jos Boon van Bibliotheek Rivierenland de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien, en geeft ze tips over voorlezen aan jonge kinderen.

 

Bekijk het . Het webinar duurt ongeveer een uur. Het is bedoeld voor ouders en grootouders van jonge kinderen. Ook pedagogisch medewerkers, bibliotheekmedewerkers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom om te kijken.

OVER BOEKSTART

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: met voorlees- en boekentips en activiteiten voor jou en je baby om samen van boeken te genieten. Maak je baby gratis lid van de Bibliotheek en ontvang het leuke BoekStartkoffertje met twee boekjes cadeau.

BABY’S HOUDEN VAN BOEKEN

Voorlezen aan baby’s, kan dat? Genieten ze dan al van verhaaltjes? Het antwoord is: ja, baby’s kunnen veel meer dan je denkt. Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt hij nog niet wat je zegt, hij weet dat jij het bent. Het is gezellig als je praat. In het eerste jaar leert je kind spelenderwijs nieuwe dingen, zoals taal. Bijvoorbeeld als je zingt, vertelt en samen boekjes leest! Je kunt samen naar de plaatjes kijken en hardop vertellen wat er te zien is. Als je dat regelmatig doet, gaat je kind het voorleesmoment herkennen. Het is pure ‘kwaliteitstijd’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

BOEKSTART IN DE BIBLIOTHEEK

In de BoekStarthoek in de Bibliotheek vind je een mooie collectie babyboekjes. De Bibliotheek organiseert regelmatig ouderbijeenkomsten. Dan wordt er meer verteld over voorlezen aan jonge kinderen en krijg je voorlees- en boekentips. Vaak kun je samen met je kind meedoen aan allerlei activiteiten. En je ontmoet er andere ouders.

E-MAGAZINE BOEKSTART VOOR JOU!

Voor ouders en pedagogisch medewerkers is er het gratis Met tips over de nieuwste boekjes en voorlezen. Ook staan hierin links naar filmpjes, achtergrondinformatie en educatieve websites. Elk eerste maand van het kwartaal een nieuwe editie!

BOEKSTARTAPP

Download voor nog meer voorleestips en de nieuwste boekentips en voorleesvideo's de gratis . De app is beschikbaar voor IOS en Adroid.

-------------

BoekStart is een niet-commercieel leesbevorderingsprogramma dat is ontwikkeld door Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheeksector voert het programma uit. Het programma wordt onder de noemer Kunst van Lezen gefinancierd door het Ministerie van OCW.