Grondlegger digitaal onderwijs Mark Brown ontvangt eredoctoraat

De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan prof. dr. Mark Brown, hoogleraar Digital Learning en directeur van het National Observatory for Digital Education in Ierland (Dublin City University). Hij ontvangt het eredoctoraat omdat zijn onderzoek altijd een link heeft met digitalisering, wereldwijd verbonden met een lokale relevantie, met een sterke nadruk op innovatie, leven lang ontwikkelen en het transformeren van levens en samenlevingen voor een betere toekomst. Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de 40e dies natalis van de Open Universiteit op donderdag 26 september 2024. Dat meldt de Open Universiteit.

De Open Universiteit wil met de toekenning van het eredoctoraat haar waardering laten blijken voor de inspanningen die prof. dr. Mark Brown levert om met digitaal onderwijs overal levens en samenlevingen te verbeteren. Rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens: "Mark Brown kan worden beschouwd als een van de grondleggers van digitaal en afstandsonderwijs. In de afgelopen 25 jaar heeft professor Brown diverse leidende posities gehad bij grote, universiteitsbrede initiatieven op het gebied van digitaal leren en onderwijs. Daarnaast is hij actief geweest in diverse Europese commissies. Zijn voortdurende inspanningen voor onderzoek op het gebied van innovatie van afstandsonderwijs zijn een inspiratie voor de community van de Open Universiteit. Wij zijn zeer dankbaar voor zijn niet aflatende inzet voor een betere toekomst door digitaal onderwijs!"

Directeur van het National Centre for Teaching and Learning 

Voor zijn komst naar Dublin was Mark Brown in Nieuw-Zeeland directeur van het National Centre for Teaching and Learning en directeur van de Distance Education and Learning Futures Alliance (DELFA) bij Massey University. Hij is een senior fellow of EDEN (European Distance and E-learning Network) en heeft zitting in de Raad van toezicht van de EADTU (European Association for Distance Teaching Universities). Mark Brown is in 2017 door de Commonwealth of Learning uitgeroepen tot world leader in Open, Online and Distance Learning. Daarnaast heeft hij de National Award for Sustained Excellence in Tertiary Teaching in Nieuw-Zeeland ontvangen.

Veertigste dies natalis 

Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de 40e dies natalis van de Open Universiteit in Heerlen, op donderdag 26 september 2024. Erepromotor is prof. dr. Rob Martens, hoogleraar Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit.

Door: Nationale Onderwijsgids