Normal_normal_normal_samen__afspraak

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), TU Delft en de Gemeente Delft hebben besloten dat EUR toetreedt als aandeelhouder van tech-incubator YES!Delft. Bij EUR wordt YES!Delft onderdeel van het net opgerichte Erasmus Enterprise. Alle partijen willen hiermee de innovatiekracht in de regio verder stimuleren. EUR, TU Delft en de gemeente Delft zien in innovatie een belangrijke kans om impact te hebben op concrete sociale vraagstukken. Dit meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam.

“De samenwerking met YES!Delft is een natuurlijke voortzetting van de convergentiestrategie van EUR, Erasmus MC en TU Delft en een verdere verdieping op het gebied van een aantal grote maatschappelijke thema’s. We willen de ecosystemen in Rotterdam en Delft met elkaar verbinden en onze expertises aan elkaar koppelen. Door diversiteit in startup-teams (Tech, Business en Social) te stimuleren zal het regionale innovatieklimaat een boost krijgen”, aldus Rutger Engels, rector magnificus van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Innovatie door diversiteit

De regio Rotterdam heeft een rijke voedingsbodem qua diversiteit en ondernemerschap. Een multidisciplinaire aanpak is van belang voor innovatie en voor het oplossen van vraagstukken in de regio. Innovatie vraagt een combinatie van verschillende perspectieven (tech, maatschappelijk, commercieel) vanuit zowel de oplossing als de behoefte. Startup-teams die diversiteit kunnen benutten, kunnen sneller en beter innoveren, daarom is het samenbrengen van EUR en YES!Delft een belangrijke aanjager van ondernemende initiatieven. De synergie tussen EUR-disciplines enerzijds en de TU-disciplines anderzijds levert meer diverse teams, die beter kunnen inspelen op maatschappelijke vraagstukken. Wij geloven dat we op deze manier startups kunnen versnellen.
 
“Succesvolle startups hebben altijd een divers founder team waarbij de teamleden complementair zijn aan elkaar en vaak verschillen in profiel. Deze samenwerking stelt ons in staat om Business talent van EUR en technisch talent van TU Delft bij elkaar te brengen waardoor we optimale startup-teams kunnen vormen in de regio”, aldus Evert Jaap Lugt, managing director YES!Delft.
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids