RUG/Campus Fryslan

De werkzaamheden om de klassieke Beurs in Leeuwarden geschikt te maken als het nieuwe en moderne onderkomen voor de Friese faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen, RUG/Campus Fryslân, verlopen volgens plan: op vrijdag 5 april 2019 is het gebouw door de aannemer opgeleverd. Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen.

“We zijn ontzettend trots op dit prachtige onderkomen,” aldus Piet Bouma, directeur Bedrijfsvoering van Campus Fryslân. Nu volgt een periode voor de inrichting en verhuizing van de faculteit. “We kunnen niet wachten om vanaf de zomer met alle medewerkers, studenten en promovendi weer bij elkaar te zitten op één locatie, De Beurs.”
 
Het aanzicht van het rijksmonument is 100 procent klassiek gebleven, maar de binnenzijde is 100 procent modern. De nieuwe onderwijs- en werkruimten zijn los in de ruimte staande vormen, zodat de monumentale gevel intact kon blijven, evenals het aanzicht van de originele vloeren. Daarnaast maken energiezuinige en gasloze oplossingen zoals zonnepanelen (362 stuks), LED-verlichting en vensterisolatie het gebouw klaar voor de toekomst.
 
De totaal gerenoveerde Beurs is een plek waar de slogan van de faculteit, A different view, elke dag volop beleefd zal worden. “Het is nu aan ons als medewerkers en studenten van RUG/Campus Fryslân, als nieuwe bewoners van De Beurs, daar de passende, duurzame inhoud voor stad en samenleving bij te leveren, in werk en studie. Een geweldig voorrecht!” besluit Bouma.
 
Door: Nationale Onderwijsgids