Grootste verbouwing van Amsterdam met hulp van mbo-studenten

Amsterdam heeft sinds kort een echte bouwacademie. Dit is dé plek waar mbo-studenten terecht kunnen voor een opleiding én loopbaan in de bouw of renovatie. Er moeten tienduizenden huizen worden gebouwd in de stad en bestaande bouw moet worden verduurzaamd. Dit vraagt om goed opgeleide vakmensen. Dat meldt de gemeente Amsterdam. 

De BouwAcademie Amsterdam (BAA) staat in Diemen. Ze wordt op dit moment omgetoverd tot een modern opleidingscentrum.

Iedereen is welkom 

Iedereen met technisch, commercieel of creatief talent kan in de bouwsector opgeleid worden. Of je nu net van school komt, al in de bouw werkt of je wil laten omscholen, iedereen is welkom. Ook als je uit het buitenland komt en daar een vooropleiding hebt gevolgd.

Renovatie en verduurzaming 

Studenten leren het vak het beste op bouwprojecten in de stad. Woningcorporatie de Alliantie biedt de komende vijf jaar woningen aan die gerenoveerd en verduurzaamd worden door studenten van de BAA. Onder begeleiding van ervaren professionals voeren mbo-studenten alle werkzaamheden uit die bij de renovatie en verduurzaming van deze woningen nodig zijn.

Meer informatie over de opleidingen vind je op de website van het ROC. Je kunt je daar ook inschrijven.

Samenwerkingsverband 

Kijk op de website van BouwAcademie Amsterdam. De BAA is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam, Bouwmensen Amsterdam en Bouwend Nederland.

Door: Nationale Onderwijsgids