Normal_islam__hoofddoek

Leefbaar Rotterdam eist geld terug van het Avicenna College in Rotterdam. De islamitische middelbare school gebruikte volgens de partij miljoenen euro’s te veel aan gemeentegeld voor een grondige verbouwing van de islamitische middelbare school. Het geld is onder meer besteed aan marmeren vloeren en kroonluchters. Leefbaar Rotterdam vindt dat een stap te ver gaan voor een schoolgebouw. Dat meldt de Telegraaf.

Het Avicenna College in Rotterdam Zuid volde het Ibn Ghaldoun op. Die school was omstreden vanwege financiële problemen en omdat de onderwijskwaliteit onvoldoende was. Ook kwam fraude met examens aan het dichtlicht. De school ging toen failliet, maar kon openblijven onder een andere naam.

De renovatie was nodig omdat het gebouw verouderd was. Na de verbouwing zijn de Arabische elementen goed terug te zien op het Avicenna College, inclusief  dus de marmeren vloeren en kroonluchters. Daarnaast zijn er aparte gebedsruimtes gerealiseerd en mozaïek. Volgens de school zelf was dat nodig om de islamitische identiteit van de school te benadrukken.

De kosten van de grondige verbouwing zijn echter voor de gemeente Rotterdam. Leefbaar Rotterdam wil dat het te veel uitgegeven geld door de school zelf wordt betaald en niet door de gemeente. Er zijn door de partij vragen ingediend bij het stadsbestuur. Volgens Leefbaar Rotterdam hoeft een gemeente niet te investeren in marmer en kroonluchters voor een school. Vooral de gescheiden gebedsruimtes staan de partij tegen. Er moeten daarom worden uitgezocht hoeveel extra geld er is uitgegeven aan het schoolgebouw, dat sinds de verbouwing door Leefbaar Rotterdam ook wel ‘sultanesk pand’ wordt genoemd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids