Logo_nwo_logo

ENW opent vandaag een nieuw ENW-breed PPS-fonds voor bottom-up publiek-privaat onderzoek binnen het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen. Dit meldt NWO.

Het ENW PPS-fonds biedt mogelijkheden voor samenwerking tussen (grotere) bedrijven, het MKB, kennisinstellingen, incl. het HBO, en met consortia van bedrijven en kennisinstellingen binnen de  topsectoren Chemie (incl. BBE), Energie, Hightech Systemen & Materialen en ICT. Voorstellen dienen te passen in de kennis- en innovatieagenda’s van één of meer van deze topsectoren. Met het verschijnen van deze call blijven de huidige PPS-programma's - het Innovatiefonds Chemie van het voormalige NWO-Chemische Wetenschappen en het IPP van voormalig FOM - dit jaar de facto nog beschikbaar.
 
Het ENW PPS-fonds stimuleert  bedrijven en kennisinstellingen om gezamenlijk tot innovaties en/of kennisopbouw te komen. Het Fonds financiert daartoe projecten waarin funderend onderzoek wordt uitgevoerd en heeft hiervoor in 2018 ca. 8,5 miljoen euro beschikbaar. Er kan worden ingediend tot 3 juli 2018. De beoogde besluitvorming is begin december 2018.
 
Op 3 juli sluit het fonds, om later dit jaar plaats te maken voor een nieuw ENW-breed PPS-programma dat aansluit op het geharmoniseerde instrumentarium van NWO. Meer informatie hierover volgt later.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids