Normal_studentenkamer__studentenhuis__student__hbo__wo__huurprijs

Een 21-jarige studente uit Groningen heeft aangifte gedaan van opzettelijke vrijheidsberoving, omdat zij werd opgesloten in haar eigen kamer. De huurster had een conflict met haar huurbaas. Laatstgenoemde schroefde de deur van de kamer dicht, waarna de studente pas met hulp van de politie bevrijd kon worden. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Momenteel wordt er door de politie onderzoek gedaan naar het incident dat afgelopen september al plaatsvond. De studente was in conflict met de eigenaar van het pand en verhuurmakelaar Maxx. De 21-jarige had een huurachterstand van twee maanden, waarna de huurbaas besloot de kamer opnieuw te verhuren. Enkele dagen voordat de nieuwe huurder de kamer zou betrekken liet de huurbaas volgens de studente middels een bons op de deur weten dat zij haar kamer moest verlaten.

Op een ochtend, toen de studente nog in bed lag, werd de deur van haar kamer dichtgeschroefd. Het meisje heeft dat met haar mobiel gefilmd. Ondanks dat ze hard heeft geroepen dat ze gewoon thuis was, ging het dichtschroeven gewoon door. Toen de studente vervolgens merkte dat ze haar kamer niet meer uit kon, raakte ze in paniek, zo schrijft ze in haar aangifte. Daarin staat ook dat ze geen reactie kreeg van de makelaar. Hulp kwam er pas toen ze de politie inschakelde.

Volgens Maxx verhuurmakelaar was er geen sprake van een conflict, maar van een ‘kleine onzorgvuldigheid’. De studente zou opzettelijk een andere kamer in gebruik hebben genomen die met behulp van bemiddeling van Maxx al aan iemand anders was verhuurd. De studente is vervolgens gewoon weer naar haar eigen kamer gegaan. De huisbaas van de studenten wil niet reageren op de aangifte. Hij schrijft “geen interesse” te hebben en dat de studente “er maar een mooi verhaal van moet maken".

De huurachterstand is uiteindelijk voldaan. De studente en de verdachte zijn inmiddels allebei gehoord. Het politieonderzoek loopt nog.

Groningen wil kamerverhuurder die over de schreef gaan strenger aanpakken. Onlangs werd bekend dat ook de Tweede Kamer gaat bekijken wat er gedaan kan worden harder op te treden tegen huisjesmelkers.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids