Normal_ouderenzorg_mantelzorg_rolstoel_bejaarde_oudere_verpleging_verpleegster

Twee studentes in Tilburg hebben een mooie deal gemaakt met thuiszorgorganisatie Meetingcare. In ruil voor gratis woonruimte zullen de studentes als nachtwacht fungeren voor de honderden senioren die daar in de serviceflat wonen. Een win-winsituatie, naar het nu lijkt. Dit meldt Omroep Brabant.

Voor studenten wordt het moeilijker om een geschikte en ook nog betaalbare studentenkamer te vinden. Thuiszorgorganisaties moeten steeds vaker bezuinigen en dat gaat soms ten koste van de zorg. Thuiszorgorganisatie Meetingcare besloot daarop in te spelen en deed een advertentie uitgaan waarin gratis woonruimte werd aangeboden in serviceflat de Duynsberg én een EHBO-cursus. 
 
In de Duynsberg wonen honderden senioren, waarvan er tientallen een zorgindicatie hebben. Van de studentes wordt verwacht dat ze als nachtwacht fungeren en lichte zorg kunnen verlenen als dit nodig is. Mocht er meer zorg nodig zijn, dan kunnen ze de verpleegkundige bellen. In ruil voor een af en toe gestoorde nachtrust krijgen de studentes een volledig gemeubileerd appartement met keuken, douche en toilet. Helemaal gratis.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids