Logo_ep_nuffic

Tijdens het jaarcongres van EP-Nuffic op 4 april 2017 wordt voor de negende keer de Orange Carpet Award uitgereikt. De prijs is inmiddels een begrip geworden in de Nederlandse internationaliseringswereld. Nominaties moeten uiterlijk voor 1 februari 2017 worden ingediend. Dat meldt EP-Nuffic.

De Nuffic lanceerde de prijs voor het beste internationaliseringsinitiatief in 2009. Toen konden alleen hogescholen en universiteiten meedingen. Door de fusie met het Europees Platform veranderde dat. Sinds 2015 reikt de organisatie vier awards uit voor alle onderwijssectoren: van primair tot hoger onderwijs. Vorig jaar waren er 67 inzendingen. De zeer diverse projecten lieten zien hoe innovatief en creatief internationalisering in de praktijk wordt gebracht.

In 2017 wordt er één prijs uitgereikt voor hét internationaliseringsinitiatief van het jaar. Het gaat dan specifiek om cross-sectorale initiatieven; activiteiten die de grenzen van de eigen onderwijssector overschrijden. Denk daarbij aan bijzondere en innovatieve samenwerkingsverbanden tussen de onderwijssectoren, maar ook met de (regionale) overheid en het bedrijfsleven. Initiatieven of personen die hieraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd, maken kans op de award.

Om in aanmerking te komen voor de Orange Carpet Award 2017 moet een nominatie aan een aantal criteria voldoen. Op www.epnuffic.nl/orangecarpetaward staan alle criteria en het nominatieformulier.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids