Normal_lezen2343

De nominaties voor de Thea Beckmanprijs 2017 zijn bekend. Dit is de prijs voor het beste historische jeugdboek en wordt ieder jaar uitgereikt in het derde weekend van september in Archeon.  Aan de prijs is een bedrag verbonden van 1000 euro. Dit meldt Leesplein.

De volgende tien boeken zijn genomineerd voor de Thea Beckmanprijs 2017: Bloedzusters van Annejoke Smids, Gevaarlijk geheim door Jan Heerzer, Haaieneiland door Rob Ruggenberg, Mette van Marc de Bel, Mijn zusje van Inez van Loon, Opstand van Agave Kruijssen, Romeinse tweeling door Marian Hoefnagel, Uitgespeeld door Gerard van Gemert, Vier seizoenen van Lena de Coninck en Weg van Marjolein van Rest.
 
Uit deze nominatielijst kiest de jury eind juni een shortlist van vijf boeken. Bij de prijsuitreiking in het Archeon op 16 september 2017 wordt vervolgens de winnaar van de Thea Beckmanprijs bekend gemaakt. 
 
De Thea Beckmanprijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste historische boek voor kinderen van de afgelopen twee jaar. Het ene jaar staan boeken voor kinderen tot 12 jaar in de belangstelling, het andere jaar worden boeken voor kinderen van 12 jaar en ouder genomineerd. Dit jaar zijn de boeken voor 12 jaar en ouder aan de beurt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids