Logo_logo_knaw

Tot 15 oktober 2019 kunnen nominaties ingediend worden voor de Heinekenprijzen voor de wetenschap. Heinekenprijzen zijn tweejaarlijkse prijzen voor internationaal geprezen wetenschappers uit alle landen van wie het wetenschappelijke werk nog een aanzienlijke belofte inhoudt. Dit meldt KNAW.

De KNAW en de Stichting Alfred Heineken Fondsen reiken deze internationale prijzen uit in de volgende vakgebieden: biochemie en biofysica, geneeskunde, milieuwetenschappen, geschiedenis en cognitieve wetenschappen. Aan de Heinekenprijzen voor de genoemde wetenschapsgebieden wetenschappelijke domeinen is een geldbedrag van 200.000 dollar verbonden. De uiterste inzenddatum voor de Heinekenprijzen is 15 oktober 2019.
 

Heinekenprijs voor de Kunst

Daarnaast ontvangt een uitmuntende, in Nederland werkzame beeldend kunstenaar, de Heinekenprijs voor de Kunst. De uiterste inzenddatum voor de Heinekenprijs voor de Kunst is 1 oktober 2019. De Heinekenprijs voor de Kunst bestaat uit 50.000 euro en een publicatie of tentoonstelling ter waarde van hetzelfde bedrag.
 
Door: Nationale Onderwijsgids