Nomineer nu de 'Leraar van het Jaar 2022'

Ken jij een verbindende leraar die altijd erg enthousiast is? Heeft hij of zij een hart voor het onderwijs en heeft de leraar in kwestie een eigen onderwijsvisie? Meld hem of haar dan aan voor de verkiezing van ‘Leraar van het Jaar 2022’. Dat meldt de VO-raad. 

Met deze verkiezing wil de stichting Leraren van het Jaar het vak van de leraar en de passie van leraren erkennen, waarderen en zichtbaar maken. Het gaat om de hele beroepsgroep, dus van het basisonderwijs tot aan de universiteit, en biedt de leraren van Nederland een podium.

Ambassadeurs van het onderwijs 

Alle Leraren van het Jaar zijn een jaar lang ambassadeur van het onderwijs in de sector waarin zij lesgeven. Ze zullen onder meer optreden in de media, presentaties houden op scholen en schuiven aan tijdens overleggen van de minister en sectorraden. 

Je kunt tot uiterlijk 10 juni 2022 jouw favoriete leraar nomineren voor de titel ‘Leraar van het Jaar 2022’. Uit alle aanmeldingen maakt de jury een eerste selectie. Daarna kiest de beroepsjury de tien genomineerden per sector. Die leraren gaan door naar de volgende ronde waarin ze een brief moeten schrijven en een filmpje moeten maken.

Vier winnaars 

Uiteindelijk kiest dan de vakjury vier winnaars uit het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Deze winnaars worden op de Dag van de Leraar, 5 oktober 2022, bekendgemaakt. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk