Logo_stenden_hogeschool

Stenden Hogeschool heeft de Orange Carpet Award 2017 gewonnen. De school won de prijs dankzij de internationale opleiding voor leraren in het basisonderwijs. De opleiding van Stenden is daarmee verkozen tot ‘s lands beste internationaliseringsproject. Dat meldt Nuffic.

Ton Gelmers van Hogeschool Stenden zei tijdens de uitreiking op het Nuffic-jaarcongres dat het krijgen van de award als grote erkenning voelt. De opleiding is volgens hem een beweging om de wereld een stukje beter te maken. De internationale studenten komen op allerlei plekken in de wereld terecht tijdens deze studie. Zo leren zij niet alleen kennis maar ook nieuwe culturen.

De pabo-opleiding  is de eerste bacheloropleiding voor aanstaande leerkrachten op internationale scholen die geheel in het Engels is. Studenten die afstuderen hebben met hun diploma grote kans om internationaal een baan te vinden. In Nederland kunnen zij bijvoorbeeld aan de slag op scholen voor tweetalig onderwijs.

Nieuw dit jaar was dat er slechts één prijs te verdelen was over alle onderwijssectoren. Andere jaren werd er per sector een winnaar gekozen die er met de Orange Carpet Award vandoor ging. Nu mag Stenden Hogeschool van de in totaal 36 inzendingen als enige met die eer strijken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids