Logo_hackaton

Op 10, 11 en 12 februari is Noord-Nederland het epicentrum van de blockchaintechnologie, tijdens één van de grootste en meest uitdagende hackathons van Europa; de Dutch Blockchain Hackathon 2017. Tijdens deze bijeenkomst gaan kleine teams van studenten en it'ers aan de slag om nieuwe producten en diensten te ontwerpen op basis van deze revolutionaire technologie. Dit meldt Provincie Drenthe.

Tijdens de hackaton is er in totaal 50 duizend euro te verdienen aan prijzengeld voor de beste oplossingen op het gebied van internationaal handelen en ondernemen, toekomstige pensioenketen, energietransitie, digitale identiteit en overheidsdienstverlening. In de 'freezone' is er daarnaast ruimte voor eigen problemen en oplossingen.

Blockchain is een nieuwe datastructuur die het mogelijk maakt dat twee partijen zonder tussenkomst van een derde partij een betrouwbaar uitgevoerde transactie aangaan, anoniem en zonder hoge kosten. De gegevens staan niet op een centrale plaats maar zijn in kleine delen op een zeer veilige manier over veel opslagplaatsen verspreid.

Drenthe College en Stenden Hogeschool hebben diverse teams van studenten It en applicatiebeheer klaarstaan. Ondernemers worden opgeroepen zich bij deze teams aan te sluiten, ook zonder kennis van blockchain is deelname mogelijk: juist de ervaring en het zakelijk inzicht van ondernemers zal de technische kracht van de studententeams versterken, aldus de organisatie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids