Normal_stemmingorangecarpetaward

Het ROC Horizon College is als tweede geëindigd in de race om de Orange Carpet Award. EP-Nuffic beloont met deze prijs bijzondere initiatieven op het gebied van internationalisering in het onderwijs. Het Horizon College was genomineerd voor het EMEU-project. Met dit project kunnen mbo-leerlingen lessen volgen in het buitenland, een internationale stage lopen of via internet samenwerken met leerlingen uit EU-landen. Vanuit het mbo-onderwijs waren er 22 inzendingen. Dat meldt ROC Horizon College.

Het MBO College Centrum (onderdeel van ROC van Amsterdam) werd met het project Chocolade tot winnaar uitgeroepen. Tijdens het jaarlijkse congres van EP-Nuffic konden genodigden stemmen op de twee finalisten; het project van het Horizon College en het project van het MBO College Centrum. Het Horizon College ontving 47,4 procent van de stemmen, de winnaar 52,6 procent. De uitslag werd dinsdag 22 maart bekendgemaakt.

Dit jaar was er een recordaantal inzendingen, 67 in totaal. EP-Nuffic selecteerde hieruit acht internationale onderwijsprojecten vanuit het primair, voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs (twee per sector). Per onderwijssector werd een favoriet gekozen. Vanuit het mbo kwamen de meeste inzendingen.

Bij het EMEU-project (Engineering Mobility in Europe) zijn de mbo-opleidingen Techniek en ICT betrokken en wordt er met tien partners uit zes EU-landen samengewerkt. In april wordt een vervolgproject ingediend, EMEU4ALL. Bij goedkeuring van deze aanvraag gaan ook teams uit de overige onderwijssectoren van het Horizon College internationale studieonderdelen en virtuele opdrachten ontwikkelen. Voor meer informatie over het EMEU-project, kijk hier, of bekijk het filmpje dat is gemaakt over het EMEU-project hier.

© Nationale Onderwijsgids