Internationale pabo in Meppel breidt uit naar 600 studenten

De internationale pabo gevestigd in Meppel gaat volgend schooljaar uitbreiden. Zo’n 100 tot 150 studenten zullen er op de pabo bijkomen. Ongeveer zeshonderd internationale studenten zullen na de zomer lessen volgen bij NHL Stenden in Meppel. Dat meldt RTV Drenthe.

De internationale opleiding tot docent voor het middelbaar onderwijs breidt uit. Tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten krijgen na de zomer ook les in Meppel. Tot nu toe kregen alleen de eerstejaars les op deze locatie. De opleiding komt oorspronkelijk uit Groningen. De internationale opleiding tot docent voor het basisonderwijs is eigenlijk een uitbreiding op de locatie in Meppel. Studenten die de opleiding volgen, komen van over de hele wereld. Meppel is namelijk de enige plek op de wereld waar de opleiding gegeven wordt.

Studentenhuisvesting 

De studenten hebben bijna allemaal een studentenkamer. Voor 20 tot 25 studenten zijn we nog op zoek naar een eigen plekje, zo stelt Ton Gelmers, vestigingsdirecteur van NHL Stenden in Meppel.

Voor de opleiding in Meppel is het ieder jaar heel veel gepuzzel om alle studenten ergens onder te brengen. De komst van een studentencampus een aantal jaren geleden moest uitkomst bieden. Noodlokalen moesten alle extra studenten onderdak bieden, maar ook die zitten inmiddels vol. Daarom moet de opleiding nu andere manieren bedenken.

Studenten krijgen hulp van buitenaf. NHL Stenden wil op meerdere plekken in en rond Meppel studentenwoningen gaan bouwen. Voor dit jaar is het mogelijk om studenten onderdak te bieden bij inwoners van Meppel zelf.

Internationale scholen 

Steeds meer internationale scholen worden er opgericht in Nederland, dus er zijn ook meer docenten nodig, zo stelt Gelmers. Over vijf jaar hoopt hij dat er 700 tot 750 studenten op de campus rondlopen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk