Logo_stenden_hogeschool

Studenten van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden hebben binnen 24 uur 5 euro weten op te hogen naar ruim 3600 euro. De studenten moesten in een etmaal zoveel mogelijk geld binnenhalen dat zij vervolgens beschikbaar stelden aan de LINDA.foundation. Dat meldt Linda Nieuws.

Om tot dat mooie bedrag te komen moesten de studenten zich van hun best mogelijke ondernemende kant laten zien. De opdracht viel binnen hun minor Ondernemen iets voor jou? De studenten gingen aan de slag met de inzameling van spullen, zodat die weer verkocht konden worden. Ook werden er allerlei klusjes gedaan en verkochten de studenten ijsjes. Dankzij sponsoren is er bovendien een loterij georganiseerd.

De bestemming van het geld dat opgehaald zou worden mocht door de studenten zelf uitgekozen worden. Dat deden ze voorafgaand aan de start van de actie. Er is onder andere voor de LINDA.foundation gekozen omdat het een Nederlands bedrijf is. Deze stichting zorgt ervoor dat ervoor dat alle kinderen verjaardagsfeestjes kunnen houden, dat ze meekunnen op schoolreisje, of dat ze de sport kunnen beoefenen die ze leuk vinden; activiteiten die in veel gezinnen vanzelfsprekend zijn, maar niet overal.

De vraag of de studenten van de Leeuwarder hogeschool kunnen ondernemen lijkt duidelijk beantwoord bij het zien van het eindbedrag. Na een etmaal hard werken zagen de studenten 3684,32 euro op de teller staan. Daarmee kunnen zeven gezinnen dit jaar nog worden blijgemaakt met een cadeaupakket van de stichting. Zij treffen daarin cadeaubonnen aan van diverse winkelketens.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids