Sterrenrestaurant Noor in Groningen geeft studenten dit najaar de helft korting

Restaurant Noor in Groningen, dat onlangs een Michelinster uitgereikt kreeg, geeft studenten dit najaar 50 procent korting op de hele rekening. De eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer willen eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten. Het studentenaanbod loopt van september tot en met december 2022 en is elke tweede dinsdag van de maand geldig. Dat meldt De Restaurant Krant. 

Eigenaar Jeroen Brouwer: “We willen studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie de kans bieden om voor een betaalbare prijs te eten in een toprestaurant. Wij herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar was voor ons toen wij studeerden. En we wilden juist als culinaire gekken toen inspiratie opdoen. Ook jongeren die een horeca-opleiding volgen willen we de beleving laten ervaren waar wijzelf vroeger enthousiast van werden en die ons de motivatie gaf om nog harder te knokken om de top te bereiken.”

Studentenactie 

De studentenactie is voor studenten tussen de 18 en 25 jaar die kunnen aantonen dat ze ook echt daadwerkelijk studeren. Tafelgenoten die niet voldoen aan deze eisen betalen de gewone prijzen. Reserveringen kan op de website van Noor, waar op de beschikbare data een speciale studentenoptie te zien is. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk