Logo_wageningen_university_research_logo_wur

Na vijf jaar is er een nieuwe vakbond opgericht voor Wageningse studenten. Aanleiding hiervan is het besluit van de Wageningen Universiteit om een proef te beginnen met avondcolleges. Hierover is veel discussie en onvrede. Dit meldt de Gelderlander.

Inmiddels hebben 22 Wageningse studentenorganisaties zich aangesloten bij de Student Alliance Wageningen. De vakbond is opgericht door Fons Janssen en Aart-Jan van de Glind. Volgens Janssen vertegenwoordigt de vakbond het algemene belang van studenten. Dit in tegenstelling tot de studentenraad van Wageningen Universiteit, die zich meer richt op de faciliteiten op de campus en binnen het onderwijs.
 
De vakbond ageert momenteel met name tegen de avondcolleges. Op de website van de vakbond kunnen studenten hun ervaringen met de avondcolleges melden. De avondcolleges werden bij wijze van proef begin dit schooljaar ingesteld om het ruimtegebrek op de universiteit tegen te gaan. Inmiddels is de proefperiode voorbij en buigt Wageningen Universiteit zich over de resultaten. Daarna wordt een besluit genomen over de mogelijke continuering van de avondcolleges. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids