Universiteit Wageningen extra beveiligd vanwege mishandeling student

De Aziatische studenten van de universiteit Wageningen (WUR) gaan momenteel niet met een fijn gevoel richting de campus. Deze studenten voelen zich namelijk niet meer veilig op de universiteit. Dit heeft allemaal te maken met de mishandeling van een Aziatische medestudent een aantal weken terug, aldus het AD.

Een aantal weken geleden werd er op een doordeweekse avond namelijk een Chinese student van de onderwijsinstelling lastig gevallen. Hij werd eerst met stenen bekogeld en vervolgens in elkaar geslagen en geschopt. Dit alles vond plaats voor de hoofdingang van de campus van WUR. Onduidelijk is nog of deze zaak een racistisch motief heeft, maar het maakt heel wat los bij de Aziatische studenten. De universiteit heeft als maatregel de beveiliging behoorlijk opgeschaald.  

Meer gesurveilleerd

De WUR heeft aangegeven dat er de komende tijd extra wordt gesurveilleerd op het campusterrein. Dit gebeurt alleen 's avonds en 's nachts, volgens een woordvoerder van de instelling.

Daarnaast is de universiteit inmiddels in gesprek geweest met vertegenwoordigers van internationale studentengemeenschappen. Uit deze gesprekken blijkt dat er meer vervelende incidenten plaatsvinden, zoals naroepen en mensen expres aanstoten. Het incident dat op 5 april op de campus plaatsvond was wel het meest extreem.

De politie is druk bezig met het opsporen van de daders. Wat kan helpen bij het versnellen van dit proces, is het delen van camerabeelden. De politie heeft op dit moment nog geen extra informatie over de potentiële daders van het incident. ‘’We zijn druk bezig met het onderzoek. Er zijn nog geen verdachten opgepakt’’, vertelt een woordvoerder.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema