Normal_geld_briefgeld

Op 4 oktober vindt in Utrecht de eerste bijeenkomst plaats voor geïnteresseerden in de stimuleringsregeling voor open en online onderwijs. SURFnet organiseert een reeks bijeenkomsten om initiatieven te begeleiden in de aanloop naar de projectaanvraag. Dit meldt Scienceguide.

Voor de projectaanvragen in 2017 is in totaal 700.000 euro beschikbaar. Instellingen in het hoger onderwijs die een aanvraag willen indienen kunnen gebruik maken van de diensten van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek. Zo worden op 13 oktober en 27 oktober sessies in Utrecht georganiseerd om van een ‘idee naar een plan’ en van een ‘plan naar een projectvoorstel’ te komen. 
 
Vorig jaar werden 45 voorstellen ingediend, waarvan er 11 werden gehonoreerd. SURF zal ook de komende ingediende voorstellen beoordelen en een advies aan minister Bussemaker uitbrengen. Ook zal het de projecten en de kennisuitwisseling begeleiden en coördineren.
 
Open en online onderwijs kan een goede impuls geven aan de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs. Daarom stelt minister Bussemaker tot en met 2018 geld beschikbaar voor deze stimuleringsregeling. “Open en online onderwijs is een moderne en uitdagende toevoeging op het huidige onderwijs”, aldus de minister.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids