SIVON organiseert webinars over blijven gebruiken van Google Workspace

In juli hebben SURF en SIVON een akkoord bereikt met Google waarmee de hoge privacyrisico’s in Google Workspace for Education worden weggenomen. Om Workspace for Education te blijven gebruiken, moeten er een aantal handelingen worden uitgevoerd. Om scholen hierover te informeren heeft SIVON hiervoor een aantal webinars georganiseerd. Dit meldt SIVON.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) was in juni met kritische adviezen gekomen over het gebruik van mail- en clouddiensten van Google in het onderwijs. Deze zouden niet voldoen aan de Europese privacywet. Een belangrijk probleem zou zijn dat onderwijsinstellingen niet weten hoe en waar persoonlijke gegevens over hun leerlingen en studenten verwerkt worden, voor welk doel, en met welke grondslag.
 

Webinars

In juli hebben SURF en SIVON een akkoord bereikt met Google waarmee de hoge privacyrisico’s in Google Workspace for Education worden weggenomen. Om Workspace for Education te blijven gebruiken, moeten er een aantal handelingen worden uitgevoerd. Op 17, 25 en 31 augustus organiseert SIVON drie identieke webinars waarin scholen geïnformeerd worden over het blijven gebruiken van Google Workspace for Education. De webinars zijn bedoeld voor schoolbestuurders, IBP-ers en FG’s voor schoolbesturen. Aanmelden kan hier.
 
Door: Nationale Onderwijsgids