Normal_lsvb_bestuur

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft een nieuw bestuur gekozen, bestaande uit Jarmo Berkhout (voorzitter), Julia Verheul (vicevoorzitter), Jerom van Geffen (secretaris), Joey Boon (penningmeester) en Desi Gielkens (algemeen bestuurslid). Zij nemen vanaf 15 juni het stokje over. Dat meldt de LSVb. 

Jarmo Berkhout (23) wordt de nieuwe voorzitter van de LSVb. Berkhout was oprichter van de actiegroep Humanities Rally en voorzitter van de gelijknamige studentengroep. Hierdoor was hij vorig jaar nauw betrokken bij de Maagdenhuisbezetting, waar hij onder andere optrad als woordvoerder. “Ik ben enthousiast om als voorzitter van de LSVb aan de slag te gaan”, zegt de student Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). “Met de landelijke verkiezingen in aantocht wordt het een spannend jaar waarin we het hoger onderwijs hoog op de politieke agenda willen krijgen.”
 
Aankomend jaar is Julia Verheul (20) de vicevoorzitter van de LSVb. Verheul studeert Politics, Psychology, Law and Economics aan de UvA. Daarnaast is zij actief in de medezeggenschap als vicevoorzitter van de facultaire studentenraad van Rechtsgeleerdheid, waar ze al veel ervaring heeft opgedaan met onderwijsbeleid.
 
De rol van secretaris wordt komend jaar vervuld door Jerom van Geffen (25), die momenteel zijn master Philosophy of Science, Technology & Society aan de Universiteit Twente aan het afronden is. Joey Boon (24) gaat aan de slag als penningmeester van de LSVb. Als oud-voorzitter van de Zwolse LSVb-lidbond SOOZ kent Joey de vakbond als geen ander. Desi Gielkens (21) maakt als algemeen bestuurslid het nieuwe bestuur compleet. Gielkens studeert Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

© Nationale Onderwijsgids