Logo_universiteit_utrecht_logo_smal

De Utrechtse alumna Kinanya Pijl wint de studentenprijs voor beste masterscriptie en student Karin van Trijp wint de studentenprijs voor bijzondere verdiensten. Tijdens de opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht ontvingen zij een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro. De Universiteit Utrecht reikt de prijzen uit aan studenten die uitmuntend presteren binnen en buiten hun studie. Hiermee wil de universiteit studenten stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Dat meldt Universiteit Utrecht.

Karin van Trijp, student van de masters Educational Sciences: Learning in Interaction en de master Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken, kreeg de studentenprijs in de categorie ‘Bijzondere verdiensten’. Karin leidt een project in Bulgarije om weeskinderen een onvergetelijke vakantie te geven binnen de stichting Wees een Lach. Deze activiteiten zijn inmiddels uitgebreid naar andere Europese landen. Daarnaast geeft Karin in de weekeinden leiding aan welpen in Scouting Wouw en neemt ze deel aan het woonbestuur van de studentenflat Casa Confetti.

Kinanya Pijl, alumna van de master Legal Research, wint de studentenprijs in de categorie ‘Beste Masterscriptie’. Kinanya schreef haar scriptie over de vraag of de wijze waarop internet-domeinnamen worden toegekend, zich verdraagt met internationale mensenrechten.

© Nationale Onderwijsgids