Normal_universiteit_van_amsterdam_logo

De protesten tegen het beleid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan door. Gister nog werd het Bungehuis van de universiteit ontruimd door de ME. Vanmiddag starten verschillende studentenorganisaties met een protestmars voor Democratisch Hoger Onderwijs. Dit meldt het Parool.

De protestmars wordt georganiseerd door twaalf verschillende studentenorganisaties, zoals de Landelijke Studentenvakbond en Humanities Rally. Ook De Nieuwe Universiteit, die verantwoordelijk was voor de bezetting van het Bungehuis, is weer van de partij. De protestmars is aangekondigd op Facebook en inmiddels hebben al zo'n duizend belangstellenden zich aangemeld.

“Bestuurders hebben de afgelopen jaren de toenemende onvrede van studenten en medewerkers keer op keer genegeerd. De terugkerende protesten tonen aan dat studenten en medewerkers niet serieus worden genomen. Hun stem wordt niet geïntegreerd in de besluitvorming en belangrijke besluiten worden over de rug van studenten en medewerkers genomen”, aldus de studentenorganisaties. Met de acties willen de protesterende partijen een debat aanwakkeren over de structuur en toekomst van het onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids