Logo_lsvb_logo

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) organiseert samen met de VVD een onderwijsdebat in de eerste Kamer. Voor het debat, dat plaatsvindt op 13 februari, zijn diverse prominenten voor het onderwijs uitgenodigd, waaronder minister Bussemaker, voorzitter Anne Flierman van de NVAO accreditatieorganisatie, voorzitter Thom de Graaf van de Vereniging Hogescholen en Loek Hermans, oud-minister van Onderwijs. Zij gaan samen met Eerste en Tweede Kamerleden en studenten over onderwerpen binnen het hoger onderwijs. Dit meldt de LSVb.

De VVD en de LSVb willen het onderwerp 'onderwijs' gezamenlijk weer op de kaart zetten. De laatste maanden is de aandacht met name uitgegaan naar het wetsvoorstel van het leenstelsel. Nu de verandering in het studiefinancieringsstelsel een voldongen feit is, vinden beide partijen het tijd dat ook andere vraagstukken weer de aandacht krijgen. Zoals de internationalisering, vraagfinanciering en de accreditatie van onderwijsinstellingen en opleidingen.

Studenten die bij het debat aanwezig willen zijn, kunnen een mailtje sturen naar lsvb@lsvb.nl. Aanmelden kan tot 5 februari.

© Nationale Onderwijsgids