Normal_alcian_stain_micromass
De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht starten in september 2015 in samenwerking met drie buitenlandse universiteiten met de tweejarige onderzoeksmaster Biofabrication. Dit is het eerste masterprogramma ter wereld waarin studenten de technologie voor het maken van weefsels bestuderen, waaronder het 3D-bioprinten. Dit meldt de Universiteit Utrecht. 
 
Biofabricatie combineert geavanceerde fabricatietechnieken, zoals 3D-printen, met biologische systemen om ontworpen weefselconstructen te maken. Deze kunnen worden toegepast in onderzoek binnen de regeneratieve geneeskunde en voor medische therapeutische producten. Gezien de verwachte toename van de behoefte aan hooggeschoolde biomedische engineers op dit terrein, start in Utrecht de master Biofabrication.
 
Studenten die deelnemen aan de master gaan voor één jaar naar een partnerinstelling in Australië en hebben de mogelijkheid om een double degree te behalen. Op 8 oktober kunnen studenten kennismaken met dit nieuwe programma tijdens de masteravond.
 
 © Nationale Onderwijsgids