Tresoar in Leeuwarden gaat onderdak bieden aan nevenvestiging RUG

De Rijksuniversiteit Groningen opent deze zomer een nevenvestiging in Leeuwarden. Het ministerie van Onderwijs heeft toestemming gegeven voor in de Friese hoofdstad de internationale opleiding Multilingualism te vestigen. Vanaf september zal de opleiding een plek krijgen bij het historisch en letterkundig centrum Tresoar.

Het programma Multilingualism richt zich op de bestudering van meertaligheid in al haar aspecten. Meertaligheid is een van de grootste uitdagingen van deze eeuw. Globalisering en digitalisering leiden steeds opnieuw en steeds sterker tot vragen over hoe mensen en culturen elkaar (kunnen) verstaan. Het afgelopen jaar had de opleiding een instroom van 12 studenten, afkomstig uit 8 landen. Nieuwe studenten volgen het gehele eenjarige programma straks in Leeuwarden. Na afloop ontvangen zij een Master of Arts-diploma Taalwetenschap/Linguistics van de Rijksuniversiteit Groningen.

De mastertrack Multilingualism wordt – evenals de nieuwe bacheloropleiding Minorities & Multilingualism – aangeboden door de afdeling Friese Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen en wordt als onderdeel van de University Campus Fryslân deels gefinancierd door de Provincie Friesland.

© Nationale Onderwijsgids