Neelie Kroes spreekt over auteursrecht op congres UvA

Morgen zal eurocommisaris Neelie Kroes spreken op de opening van het het internationale congres 'Information Influx' aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In haar toespraak zal Kroes ingaan op de hervorming van het auteursrecht. Dit meldt de UvA.

Het congres wordt georganiseerd ter ere van het 25-jarig bestaan van het Instituut voor Imformatierecht (IviR) van de Amsterdamse universiteit. Thema van het congres is de ontwikkeling van het informatierecht over de komende kwart eeuw. Onderwerpen als Wikileaks, Spotify, Facebook en de NSA zullen aan bod komen in lezingen van internationale topwetenschappers. Ook sprekers uit de politiek, het bedrijfsleven, de kunstwereld en het online activisme zijn uitgenodigd.

Eind dit jaar zal Kroes na tien jaar haar werk als eurocommissaris neerleggen. De laatste vijf jaar was zij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. Zij zette zich in voor Europese wetgeving op het gebied van onder meer  internet, telecommunicatie, auteursrecht en privacy. Kroes zal op het congres spreken over de hervorming van het auteursrecht voor zowel rechthebbenden als de makers en gebruikers. Voorafgaand aan Kroes geeft hoogleraar Yochai Benkler van Harvard Law zijn keynote-lezing.

De opening van het congres vindt plaats op 2 juli in de aula van de UvA aan de Singel 411 in Amsterdam. Het congres zelf vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam op 3 en 4 juli. Ter afsluiting van het congres wordt de winnaar van de Young Scholar Award bekend gemaakt. Aanmelden voor het congres kan via de website van het IViR, hier is ook het volledige programma te vinden.

© Nationale Onderwijsgids