Normal_kind_computer_pc

De kinderen die naar kinderopvang Les Petits gaan krijgen les in programmeren met het speciale programma Bomberbot. Op de opvang komen kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. De programmeerlessen van Bomberbot zijn voor de kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Volgens oud-eurocommissaris Neelie Kroes is programmeren een nieuwe taal die kinderen zouden moeten leren. Het is de bedoeling dat programmeren een vast onderdeel wordt van het onderwijscurriculum. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

Les Petits heeft verschillende vestigingen in Noord-Holland. Volgens assistent leidinggevende Rosanna Kramer gaat het heel goed met de workshop programmeren en zijn de kinderen heel enthousiast. Ook de ouders zijn positief over de workshop en vinden het erg belangrijk dat dit wordt gegeven aan hun kinderen. Bomberbot bestaat uit 16 lessen, waarbij de kinderen niet alleen maar achter de computer zitten. Zo doen ze ook een dans, geven ze elkaar instructies om de ruimte door te lopen en mogen ze knippen en plakken.

Bomberbot, opgericht in 2013, is een startup die lesmateriaal aanbiedt voor het basisonderwijs. Samen met onder andere Google, Microsoft en IBM zijn zij onderdeel van het CodePact. Het doel: kinderen leren programmeren, zodat zij goed voorbereid zijn op de maatschappij zoals die er over enkele jaren uit zal zien. Neelie Kroes is groot voorstander van leerprogramma's als Bomberbot. “Een kind dat niet de kans krijgt om te leren programmeren, begint gemankeerd aan zijn levensreis”, aldus Kroes.

Lees hier het interview dat de Nationale Onderwijsgids in juni had met Joost Bazelmans, verantwoordelijk voor de business development van Bomberbot.

© Nationale Onderwijsgids