Pre University College, PUC, RUN

NIJMEGEN - Minister Jet Bussemaker (PvdA) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vorige week een bedrag van 250.000 euro beschikbaar gesteld aan de Pre University College (PUC) of Science van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook andere PUC's in Nederland kregen een subsidie van de minister.

De Pre University College is een bètasteunpunt dat is opgezet om wetenschappelijk onderzoek binnen het voortgezet onderwijs te verankeren. Docenten uit het voortgezet onderwijs kunnen er terecht om hun kennis bij te spijkeren en scholieren kunnen er colleges volgen en hulp krijgen bij hun profielwerkstuk.

De Radboud Universiteit is blij met de subsidie en wil de diensten van de PUC ook uitbreiden naar docenten van het havo. Daarvoor is de universiteit een samenwerking met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) aangegaan. "We kunnen het geld goed gebruiken om mensen, die nu ook al in het voortgezet onderwijs werken, aan te nemen voor bepaalde vakgebieden, zoals wiskunde, informatica en biologie", aldus havo-coördinator Marleen Hofstede.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem