TU/e

EINDHOVEN - De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) krijgt de bijzondere leerstoel Business Process Technologies, die zich zal richten op de optimalisatie en automatisering van bedrijfsprocessen om lagere kosten en betere rendementen voor ondernemingen te kunnen realiseren. 

De leerstoel, die is aangeboden door het Amerikaanse bedrijf Perceptive Software, zal worden bekleed door prof. dr. ir. Hajo Reijers. Vanaf 2013 zullen twee promovendi onderzoek gaan doen naar 'multi-dimensional process mining', een geavanceerde methode om gegevensbestanden te kunnen doorzoeken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan social-Business Process Management, waarbij onderzoek wordt gedaan naar de wijze waarop social media de samenwerking binnen bedrijven kunnen verbeteren.

Reijers stelt dat de TU/e koploper is op het gebied van Business Process Management (BPM), maar dat de meeste software nog uit de Verenigde Staten afkomstig is. Volgens hem wordt toponderzoek in Europa nog te weinig in economische activiteiten omgezet. Samenwerking van het onderwijs met het bedrijfsleven is daarom hard nodig. De nieuwe leerstoel is daarom een goede eerste stap.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem