Normal_studenten_internationaal

TILBURG – Deze zomer gaat de Tilburg University Summer School weer van start. De editie van dit jaar heeft de belangstelling getrokken van bijna 110 buitenlandse studenten uit 52 verschillende landen.

Daarmee is het aandeel buitenlandse studenten met ongeveer 20 procent gestegen naar 48 procent. In het bijzonder de nieuwe cursussen voor promovendi over staatloosheid en over arbeidsmarkt en sociale zekerheid blijken dit jaar zeer populair.

Tilburg University biedt dit jaar voor de vierde keer zomercursussen aan: in talen als Engels, Nederlands voor buitenlanders en Spaans. Maar ook de niet-talige cursussen maken een steeds groter aandeel uit van het aanbod, waaronder filosofie, wiskunde, onderzoeksmethoden en statistiek en International Entrepreneurship. De cursussen zijn bedoeld voor aankomend studenten, andere belangstellenden en promovendi. Het aantal deelnemers groeit elk jaar gestaag.

Naast de cursussen kunnen de studenten van de Tilburg University Summer School onder het motto ‘Serious Fun’ deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma met onder meer sport, een pub quiz en excursies naar Amsterdam en Den Haag.

Summer School Graffiti
Op vrijdag 13 juli vindt de officiële opening plaats met de onthulling van een ter plekke gespoten graffiti-kunstwerk, een rondleiding over de campus en een groepsfoto. In het weekend volgen een rondleiding door Tilburg en een picknick en op maandag starten de meeste cursussen. Op 10 augustus sluit de zomerschool af met een zomerse barbecue.

Met de Tilburg University Summer School wil de universiteit studenten uit binnen- en buitenland een extra mogelijkheid geven om in een internationale omgeving te studeren en hun blik te verbreden. Ook een deel van het reguliere onderwijsaanbod is internationaal.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen