Normal_inspectie__keuring__rapport__check

De aanvraagperiode van het onderzoek door de onderwijsinspectie naar de waardering ‘Goed’ is verlengd. Scholen die mee willen doen aan Excellente Scholen 2019 kunnen nu tot 11 november het onderzoek aanvragen. Dit meldt de Inspectie van het Onderwijs.

Voordat een school zich kan aanmelden voor het Excellente School-traject, heeft een school de waardering Goed van de inspectie nodig. Dit betekent dat een aanvraag voor een onderzoek niet meer mogelijk is via de aanmelding voor het traject, in tegenstelling tot eerdere jaren. In voorgaande jaren voerde de inspectie in de maanden na de aanmelding een onderzoek naar Goed uit. Deze procedure is veranderd.

Beschikt een school nog niet over de waardering Goed of nam de school bij een vorig traject deel via de overgangsregeling dan kan het bestuur de school bij de inspectie voordragen voor een onderzoek. Aanmelden kan tot 11 november 2018. Alleen dan biedt de inspectie de garantie dat de school op tijd voor de sluiting van de aanmeldingsperiode weet of zij de waardering Goed krijgt. De aanvraagperiode is verlengd naar 11 november omdat de oorspronkelijke aanvraagtermijn (30 september) niet goed haalbaar was voor veel scholen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids