Daltonbasisschool in Bemmel behaalt vijfde predikaat Excellente School

Bewegen tijdens het maken van reken- en leesopdrachten. Daltonbasisschool De Borgwal in Bemmel heeft voor de vijfde keer op een rij het predikaat Excellente School ontvangen. Toch heeft de school niet van alle basisscholen in de omgeving een felicitatie gekregen. Dit meldt De Gelderlander.

Directeur Christine van Mullem geeft aan dat er mogelijk sprake is van afgunst, maar dit niet zeker weet. De school is in ieder geval trots op de prestatie en viert het met de kinderen, de ouders en het personeel.

Bijzondere kwaliteiten

De jury Excellente Scholen heeft gekeken naar de bijzondere kwaliteiten van de scholen die meededen. De experts waren bij Daltonbasisschool De Borgwal onder de indruk van de wisselklassen en de pauzesport.

Pauzesport

Youri Schamp, lid van de medezeggenschapsraad en ouder van twee leerlingen, begrijpt de prijs. Hij vindt de pauzesport briljant, want de kinderen sporten iedere ochtend en bewegen daarnaast ook in de pauze. Daarnaast varieert het programma van de gymdocenten iedere dag, aldus Schamp. Zelfs groepsdocenten gaan naar buiten als zij reken- of leesopdrachten geven, terwijl de kinderen een oefening doen en op deze manier bewegen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer