Normal_20180412semankerthema525x416

Stichting Milo nodigt ouders en verwijzers uit voor een informatiebijeenkomst op donderdagavond 19 april in Schijndel. Een groepje kinderen met communicatief meervoudige beperkingen van 3 tot 8 jaar kunnen in het nieuwe schooljaar samen met hun netwerk starten met de voorbereiding van de stap naar passend onderwijs. Dit meldt Stichting Milo.

Informatiebijeenkomst KLIN© programma

De aftrap van deze interactieve bijeenkomst bestaat uit een toelichting op het KLIN© programma en krijgen bezoekers te zien hoe een dag in de behandeling eruitziet. KLIN© is een programma voor vroeg- en voorschoolse educatie en staat voor Kinderen Leren Initiatieven Nemen in Communicatie. Het programma bestaat naast thuisbehandelingen uit drie periodes van twaalf weken waarin het kind vier dagen per week in het KLIN© Atelier in Schijndel aan de slag gaat met behandelaars.

Ouders spelen een belangrijke rol bij de thuisbehandelingen. Er is dan ook een ouder aanwezig, die meer kan vertellen over de rol van de ouders in het programma en de effecten in de omgang en communicatie met hun kind.

Opbrengst

In een KLIN© traject wordt een fundament aangelegd voor verdere taalverwerving, voor de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en beginnende vormen van geletterdheid. Maar ook de aandacht, concentratie, zelfvertrouwen en zelf inzicht van het kind verbetert. Het kind ziet meer samenhangen, patronen en relaties tussen gebeurtenissen en activiteiten.

Geïnteresseerde ouders en professionals kunnen zich tot 18 april 2018 via het digitale formulier op www.stichtingmilo.nl/klinc2018 aanmelden voor de informatiebijeenkomst in het KLIN© Atelier in Schijndel.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids