Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

Pabostudenten van Driestar hogeschool ‘overmeesterden’ vandaag basisschool De Wittenberg in Scherpenzeel. Overmeesteren is een landelijke actie van pabo’s om aandacht te vragen voor het tekort aan mannen in het primair onderwijs. De meesters namen daarom voor een middag de basisschool over. Dit meldt Reformatorisch Dagblad.

De meesters schotelden de leerlingen een actieve middag voor, waarbij de kinderen meededen aan spijkerbroek hangen, levend zeeslag en zelfs een legertraining met push-ups. De pabo-studenten vinden het belangrijk dat er meer meesters komen:  kinderen hebben ook behoefte aan mannelijke rolmodellen. Want meesters zijn vaak anders dan juffen en doen ook andere dingen.”Wij weten waarschijnlijk beter hoe jongens denken en waar ze behoefte aan hebben. Met deze actie willen we laten zien dat het onderwijs superleuk is, ook voor mannen!”
 
Het lerarentekort in het basisonderwijs is zorgwekkend en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Daarbij zijn mannen voor de klas nog steeds sterk in de minderheid. Want hoewel het afgelopen jaar meer jongens aan de pabo zijn begonnen, ligt het aandeel vrouwen dat lesgeeft op de basisschool nog altijd dik boven de 80 procent. Met de landelijke overmeesteringsactie vragen de studenten van Driestar hogeschool op een ludieke manier aandacht voor het mannentekort in het primair onderwijs. De actie wil scholen, leerlingen, teams en ouders laten zien dat ook meesters een belangrijke rol in het onderwijs vervullen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids