Normal_toiletpapier

De pabo van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft een urinoir gekregen van de actiegroep Meestert! De lerarenopleiding had nog geen ‘echt’ mannentoilet, terwijl wel gestreden wordt voor meer mannen in het basisonderwijs. Dit meldt Omroep Gelderland.

Het urinoir is zaterdag feestelijk in gebruik genomen tijdens de open dag van de pabo op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). De actiegroep Meestert! wil met het ludieke geschenk aandacht vragen voor het tekort aan mannen in het primair onderwijs. Want tot nu toe zijn mannen voor de klas nog steeds sterk in de minderheid. De actiegroep vindt het belangrijk dat er meer meesters komen: kinderen hebben ook behoefte aan mannelijke rolmodellen. Meesters zijn vaak anders dan juffen en doen ook andere dingen. 
 
Meestert! is nu twee jaar bezig om meer mannen op de opleiding te krijgen, maar ook meer mannen te behouden voor het onderwijs. De actiegroep wil dat onder meer bereiken door het leraarschap meer aanzien te geven. 
 
Justine van den Berg van de HAN onderkent het probleem. "Gelukkig zien we ook een stijgende trend. Dit jaar is bijna 30 procent van de studenten man. Dat is veel meer dan een aantal jaren geleden. Alle inspanningen werken dus wel."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids