Normal_netwerk__samen__samenwerken

De werkagenda verbinding onderwijs-jeugd wil de regionale samenwerking tussen gemeenten, scholen en aanbieders van jeugdhulp op gang brengen en versnellen. Door samen te werken, worden de kansen voor een kind op passend onderwijs en zorg groter. Dit meldt Lecso.

Ieder kind heeft recht op optimale kansen om zich te ontwikkelen, thuis, op school en in de vrije tijd. Die kansen stijgen als professionals en organisaties samen een passend aanbod van onderwijs, opvoeding, ondersteuning en hulp ontwikkelen. Het realiseren van één kind, één gezin, één plan vraagt van professionals en bestuurders nog veel schakelen. Met elkaar, zodat er één gedeelde missie ontstaat. Met kinderen en hun ouders, zodat voor hen duidelijk is wat ze van de school en van de gemeente kunnen verwachten én wat er van henzelf verwacht wordt. Tussen de professionals in het veld, zodat ze elkaar snel vinden en slagvaardig kunnen zijn.
 
De Werkagenda verbinding onderwijs -jeugdhulp is er om de regionale samenwerking tussen gemeenten, scholen en aanbieders van jeugdhulp op gang te brengen en te versnellen. De experts kennen de spelregels, de wetgeving en de financiële stromen. Ze hebben de actuele cijfers paraat en weten wat elders al goed werkt. Deze ervaring gebruiken zij om andere regio’s te helpen beter samen te werken. Zo leren gemeenten, samenwerkingsverbanden en schoolbesturen van elkaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids