Logo_excellente_scholen

De Auris Professor Groenschool in Amersfoort heeft als eerste cluster 2-school het predicaat 'Excellent' gekregen. De school voor speciaal onderwijs ontving het predicaat uit handen van de minister-president en staatssecretaris Sander Dekker.  

De Professor Groenschool biedt onderwijs aan leerlingen met uiteenlopende problematiek als ernstige spraaktaalmoeilijkheden (ESM), autisme, ADHD, doofheid en verminderde cognitie. 
Deze leerlingkenmerken heeft de school weten te gebruiken in een uitstekend handelen, zo blijkt uit het juryrapport: 'Vanaf 2006 heeft de school structureel en planmatig gewerkt aan de verbetering van het onderwijs, waarbij hoge ambities en doelen zijn geformuleerd. De school heeft de leerlingkenmerken uitstekend in beeld en weet door haar interventies leerlingen tot bloei te laten komen. Ouders worden actief betrokken bij het proces om de taalontwikkeling van hun kind te bevorderen. De uitstoom van leerlingen naar het vervolgonderwijs is goed te noemen.'  
 
Naast het onderwijs aan leerlingen investeert de school ook in gebarencursussen voor ouders, naschoolse dagbehandelingen en krachttraining voor leerlingen.