Logo_koninklijke_kentalis_logo

Op zaterdag 24 januari organiseert het Kentalis Maatman College in Enschede een open dag voor toekomstige leerlingen en andere belangstellenden. Ook logopedisten, intern begeleiders en andere verwijzers zijn van harte uitgenodigd om meer te weten te komen over cluster 2 onderwijs en wat we te bieden hebben. Van 10.00-13.00 uur kan men er terecht voor het inwinnen van informatie, een rondleiding door de school, sfeer proeven en deelnemen aan diverse activiteiten. Sinds augustus van dit jaar is de school gevestigd op de nieuwe locatie aan de Maatmanweg.

Het Maatman College is een cluster 2 school voor leerlingen van 11 tot 20 jaar met een communicatieve beperking als gevolg van een taalontwikkelingsstoornis (TOS), gehoorproblemen (doof/slechthorend) of een combinatie van bovenstaande met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS). De leerlingen komen uit de gehele regio Twente en omstreken.

Tijdens de open dag kunnen belangstellenden lessen bezoeken en leerlingen kunnen hier aan meedoen. Ook zijn er presentaties en kunnen ouders en leerlinge informatie krijgen over bijvoorbeeld de verschillende uitstroommogelijkheden, de leerlingenbegeleiding, het vak 'communicatie', de DOSH-klas voor dove en slechthorende kinderen, het gebruik van gebarentaal, logopedie, begeleiding bij stage en werk en over het werk van Kentalis op locatie De Cirkelboog; het behandelcentrum voor kinderen en jongeren met beperkingen in de communicatie.

© Nationale Onderwijsgids